Helium is op 1 na het lichtste gas dat er bestaat. Het edelgas is reukloos, kleurloos en onbrandbaar. Dit edelgas gebruiken we om ballonnen te laten zweven. Dat geldt zowel voor de folieballonnen als voor de latexballonnen. Bij deze latexballonnen is de kwaliteit zeer belangrijk. Dunne ballonnen verliezen de helium snel en daardoor de zweefkracht. Balloon Company gebruikt en verkoopt uitsluitend eerste kwaliteit heliumballonnen.

Ballonnen vanaf een doorsnede van 28 cm worden door ons van stijgkracht gegarandeerd tot 8 uur na uitgifte.

Om een langere zweefkracht te kunnen garanderen wordt bij de decoraties gewerkt met een speciale coating die in de ballon wordt aangebracht. Daarmee kan de zweefkracht gagarandeerd worden tot 36 uur na uitgifte. In de praktijk zal deze tijdslimiet ruimschoots worden overtroffen.

Helium wordt door ons verkocht in huurcilinders. De cilinders zijn, afhankelijk van de inhoud, 70 cm en 90 cm hoog en wegen respectievelijk 12 kg en 27 kg.

Het aantal ballonnen dat gevuld kan worden met deze cylinders is afhankelijk van de maat van de ballonnen: voor standaard 11" (28 cm) ballonnen geldt dat met de kleine cylinder 200 ballonnen gevuld kunnen worden en met de grote 400 ballonnen.